Videot kiinteistömarkkinoinnissa, kuten muillakin toimialoilla ovat nousseet erittäin tärkeään rooliin. Videot sitouttavat katsojansa ja pystyvät kertomaan lyhyessä ajassa enemmän kuin kuvat tai pelkkä tekstikerronta.

Tässä artikkelissa käsitellyt tilastot ja luvut perustuvat HouseHunt Networkin kokoamaan infografiikkaan.

HouseHunt on amerikkalainen yritys, joka toimii yhteystyössä välittäjien kanssa tarjoten kanavan ja verkoston asuntojen myymiseen. Käsittelemme tässä postauksessa HouseHuntin lukuja ja peilaamme niitä kotimaiseen kiinteistömarkkinointiin. Artikkeli jatkuu infografiikan jälkeen.

Videot kiinteistömarkkinoinnissa infografiikka

Infografiikka: HouseHunt

Videot kiinteistömarkkinoinnissa – Merkityksellisyys ja vaikuttavuus

73 prosenttia asunnon ostajista kokevat internetissä julkaistavien videoiden vaikuttavat useisiin päätöksiin asunnon osto- ja myyntprosessin aikana. Videon katsotaan vaikuttavan kuluttajan asunnon ostamiseen liittyvän käyttäytymisen lisäksi myös välittäjän tai kiinteistönvälitysliikkeen valinnassa. HouseHuntin mukaan videoita julkaisevat yritykset ja välittäjät tulevat valituksi todennäköisemmin kuin ne, jotka eivät hyödynnä videoita omassa liiketoiminnassaan.

Videon suosiosta huolimatta, HouseHuntin käyttämien tilastojen mukaan vain 12 prosentilla välittäjistä on käytössään oma YouTube tili. Käyttöaste on kuitenkin suurempi kuin monilla muilla erikoistuneilla toimialoilla. Videot kiinteistömarkkinoinnissa ovat siis selkeästi löytäneet paikkansa alan edelläkävijöiden työkalupakista.

16 prosenttia kodin ostajista katselee kiinteistönvälitykseen liittyviä videoita mobiililaitteella, kuten puhelimella tai tabletilla. Tämä luku on kuitenkin kasvamassa nopeiden mobiiliyhteyksien yleistyessä. Suomessa luvun voisi arvella olevan hiukan Yhdysvaltojen lukua suurempi mobiilioperaattoriemme rajattomaan käyttöön pohjautuvien hinnoittelumallien ansiosta. Tällä hetkellä videoita katsellaan useimmiten jonkin muun passiivisen tekemisen, kuten jonottamisen ohessa. Tämän vuoksi sisällön tulisi olla kiinnostavaa. Näin katsojan mielenkiintoa saadaan pidettyä yllä.

Videosisältö saa keskimäärin 43% enemmän klikkauksia kuin muun tyyppiset julkaisut. Videot kiinteistömarkkinoinnissa kiinnostavat siis käyttäjiä ja ohjaavat näin kävijävirtaa kohteidesi pariin. Tämän lisäksi Googlen hakukone suosii nykyään videosisältöä. Tällöin videojulkaisuilla on suhteessa helpompi saavuttaa näkyvyyttä suosituilla hakusanoilla.

Minkälaisia videoita asunnon vaihtajat haluavat nyt

86% yleisöstä haluaisi katsoa välittäjien tarjoamia videoita oppiakseen lisää alueesta ja yhteisöstä.

70% katsojista haluaa tutustua asuntoon kohde-esittelyvideon avulla.

38% haluaisi tarkkaa yksityiskohtaista tietoa kohteen ominaisuuksista

54% katsoisi videoita ymmärtääkseen kiinteistönvälitystä ja siihen liittyviä asioita paremmin.

24% haluaisi katsoa erilaisia opasvideoita.

44% katsojista etsisi itselleen välittäjäkumppania videon avulla.

30% katsoo videoita löytääkseen asiakasarvioita yrityksestä ja välittäjistä.

YouTube tilastoja

Amerikkalaisten kiinteistönvälitysyritysten mukaan YouTube on yleisin kanava, josta kuluttajat etsivät kiinteistönvälitykseen liittyviä videoita. Kiinteistönvälitykseen liittyvät haut ovat enemmän kuin tuplaantuneet YouTubessa neljän vuoden aikana.

Seuraavat luvut ovat Youtuben hakutuloksia, joita kyseisellä hakutermillä löytyy palvelusta.

buying a home” tuottaa 9 870,000 hakutulosta

Ostamassa kotia ”tuottaa 2770 hakutulosta ja ”kodin ostaminen” 339 hakutulosta.

 

how to find a real estate agent” tuottaa 4 740,000 hakutulosta.

Miten löytää kiinteistönvälittäjä” tuottaa 1020 hakutulosta

kiinteistönvälittäjän valinta” 73 tulosta.

 

’“mortgage process” tuottaa 154,000 hakutulosta

Asuntolaina” tuottaa 732 ja ”Asuntolainan hakeminen” 18 tulosta.

 

find a local realtor” tuottaa 262,000 hakutulosta

Paikallinen kiinteistönvälittäjä” tuottaa 41 tulosta ja ”Paikallinen välittäjä” 150 tulosta

Kuten hakutulosten määrästä näkee, Youtube ja videota hyödyntävä välittäjien oma brändimarkkinointi ei ole vielä saavuttanut samanlaista suosiota Suomessa kuin Yhdysvalloissa. Sen sijaan hakusanoilla “asuntovideo”, “asuntoesittely” ja “asuntoesittelyvideo”, löytää Youtubesta suhteessa enemmän sisältöä. Tästä voidaan nopeasti päätellä, että videota käytetään tällä hetkellä Suomessa pääasiallisesti asuntoesittelyiden tekemiseen.

Vaikka toimiala on hieman erilainen Suomessa ja USA:ssa, voidaan muiden alojen trendeihin nojaten ennustaa YouTuben ja videon suosion kasvavan entisestään myös Suomalaisessa kiinteistömarkkinoinnissa. Videomarkkinoinnin vähäisen hyödyntämisen ansiosta, välittäjänä sinun kannattaa harkita videomarkkinoinnin hyödyntämistä myös yleisemmällä tasolla esimerkiksi oman brändisi markkinoinnissa.

Videot kiinteistömarkkinoinnissa – Haasteet

Videot kiinteistömarkkinoinnissa saatetaan usein kokea kuluiltaan suhteettoman kalliiksi kohdemarkkinoinnissa, joka on luonteensa puolesta ”kertaluontoista” tai ainakin toivottavasti lyhytkestoista.  On totta, että videoammattilaisen tuottama huippulaadukas video ei ole aivan ilmaista. Usein jo pelkän kaluston siirtäminen kuvausvalmisteluineen voi viedä useita tunteja, itse kuvaus-, värimäärittely- ja leikkaustyöstä puhumattakaan. Tällöin ei ole mikään ihme, että asiansa osaavat ja työhönsä ylpeästi suhtautuvat ammattilaiset laskuttavat ammattiosaamisestaan korkeaa hintaa.

Silloin kun tarkoitus ei ole tehdä taidetta, vaan brändinmukaisia ja tasalaatuisia kohde-esittelyvideoita, kannattaa kiinnittää huomioita käyttämiinsä työkaluihin ja palveluihin. Näin voit säästää pitkän pennin samalla kun tarjoat asiakkaillesi näiden toivomat asuntovideot.

Eloisa Director on automaatiota hyödyntävä verkkopalvelu, jonka avulla jokainen välittäjä pystyy luomaan kohde-esittelyvideoita edullisesti ja helposti. Palvelun avulla rikastat olemassaolevasta materiaalistasi esittelyvideot. Monipuolinen ja edullinen hinnoittelumme antaa sinulle mahdollisuuden hyödyntää videoita myös niissä pienemmissä kohteissa.