Ohjeet – Näin käytät Eloisa Directoria

Aineisto-ohjeet

Eli minkälaisia kuvia ja ääntä kannattaa käyttää?

Vaikka Eloisa Directoriin on mahdollista ladata minkalaisia kuvia ja ääntä tahansa, kannattaa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi noudattaa muutamia helppoja nyrkkisääntöjä.

Näitä kolmea ohjetta seuraamalla onnistut varmasti:

1. Suosi vaakakuvia

Suositeltu kuvasuhde: 16:9

Valmis video on aina kuvasuhteessa 16:9. Tämä on ns. ”normaali” vaakakuva. Muissa muodoissa olevat kuvat saattavat rajaantua väärin. Tällöin kuvan reuna-alueilla olevat yksityiskohdat voivat leikkaantua pois.

Varmista, että merkittävä sisältö sijaitsee lähellä kuvan keskustaa, mikäli haluat käyttää kuvia, joissa on poikkeava kuvasuhde.

2. Riittävä resoluutio takaa terävyyden

Suositeltu resoluutio: 2500x1400 px
Minimi resoluutio: 1920x1080 px

Valmiissa videossa pyrimme korkeatasoiseen Full HD kuvalaatuun. Tämä takaa videon monikäyttöisyyden ja sen, että lopputulos näyttää huippulaadukkaalta kaikissa tilanteissa. Tämä johtaa siihen, että pienemmät kuvat voivat muuttua ”pikselöityä” ja muuttua suttuisiksi. Tämän vuoksi emme suosittele käyttämään kuvia, joiden resoluutio on alle 1920x1080 px (pikseliä).

3. Tarkkana tiedostomuotojen kanssa

Kuvat: Lataa kuvasi .jpeg, .jpg, .tiff, .tif tai .png -tiedomuodoissa.

Ääni: .wav .mp3

Automaatiomme osaa käsitellä oikein tietyssä muodossa toimitetut kuvat ja äänet. Käytä näitä suosituksia niin lopputulos on paras.

Videotutoriaalit

Kuvaaminen: Mitä kannattaa huomioida?

Näin hyödynnät tekstinostot

Kuvaaminen: Hyödynnä tehokeinot

Oman spiikin tuottaminen

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitkiä videoistani tulee?

Videon pituus määräytyy lisäämiesi kuvien lukumäärän mukaan. Yhden kuvan kesto videolla on noin 10 sekuntia.

Kuvia videolla voi olla 1-20.

Hiukan kohteesta riippuen suosittelemme käyttämään n. 7-10 kuvaa. Tällöin video pysyy edelleen kompaktina ja katsojan mielenkiinto säilyy loppuun asti. Videon kestossa kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Mitä enemmän kohteesta on kiinnostavaa kerrottavaa, sitä pidemmän videon siitä voi tehdä.

Miten valmis video toimitetaan minulle?

Kun video on valmistunut, toimitamme latauslinkin sähköpostitse sekä kohteen välittäjälle että käyttäjätiliin linkitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Miten kauan valmiin videon toimittamisessa kestää?

Toimitusaikamme videon tilauksesta latauslinkin toimittamiseen vaihtelee pääasiallisesti n. 15-30 minuutin välillä. Toimitusaikaan vaikuttavat palvelussamme oleva jono ja teettämäsi videon pituus. Mikäli videon valmistuminen on kestänyt enemmän kuin muutaman tunnin, olethan yhteydessä asiakaspaveluumme.

Miten jaan videoni verkkoon?

Toimitamme sinulle valmiista videoista sähköpostitse latauslinkin, jonka avulla voit ladata .mp4-muotoisen verkkokäyttöön optimoidun videotiedoston omalle tietokoneellesi. Tämän jälkeen voit käyttää videotiedostoa haluamallasi tavalla. Älä käytä saamaasi latauslinkkiä suoraan videon jakamiseen verkossa.

Suosittelemme käyttämään Youtubea tai Vimeota videoiden levitykseen. Kumpaankin edellä mainittuun palveluun on mahdollista luoda ilmainen tili. Kotimaan suosituimmat asuntoportaalit niinikään suosivat näiden palveluiden kautta näytettäviä videoita.

Videoni näyttää huonolta. Saanko rahani takaisin?

Videomme prosessoidaan automaattisesti palveluun lähettämästäsi materiaalista.

Polettikäyttäjät
Mikäli palvelussa tapahtuneen poikkeustilan vuoksi lopputulos ei näytä oikealta, hyvitämme käyttämäsi poletin.

Huomaa, että järjestelmämme ei muokkaa tai tarkista lähettämääsi materiaalia. Emme hyvitä lähdemateriaaleista tai väärin syötetyistä tiedoista aiheutuneita virheitä. Ole siis tarkkana tilausta tehdessäsi. Noudata antamiamme aineisto-ohjeita, käytä hyväksyttyä materiaalia ja tarkista esikatselun avulla, että syöttämäsi tiedot ovat oikein ennen tilauksen tekemistä.

Tiesithän, että voit tallentaa videon keskeneräisenä ja pyytää kollegaasi tarkistamaan sen ennen tilausta?

Rajaton käyttö
Rajattomilla kuukausipaketeilla, voit tehdä videon uudestaan niin monta kertaa kuin haluat. Mikäli syystä tai toisesta lopputulos ei näytä oikealta, pyydämme kuitenkin olemaan yhteydessä asiakastukeemme, jotta voimme selvittää, mistä virhe johtuu.

Share This